Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bstaprot/xn--hlsoportalen-gcb.com/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Jojobaolja – Fem skäl till varför du bör använda det

5 skäl till att använda jojobaolja

jojobaolja

Jojobaolja återvinns ur jojobabusken. Det är en väldigt populär olja som återfinns i ett antal hudvårdsprodukter.

1. Den är mjukgörande.
Den ekologiska jojobaoljan är mjukgörande och skyddar din hud. Den innehåller fettsyran gadoljesyra (arakidonsyra) som finns naturligt i hudens fettvävnad. Jojobaoljan liknar väldigt mycket den olja som huden producerar naturligt och är således mycket snäll mot huden. Den absorberas lätt och återfuktar huden snabbt.

2. Den lämpar sig bra för acnebenägen hud.
Jojobaolja är ej komedogen, det vill säga att den inte täpper till porer. Jojobaoljan är en väldigt tunn olja och riskerar inte att täppa igen dina porer till skillnad från tjockare oljor som till exempel kokosnötsolja som många använder på huden. Se vår lista där vi listar oljor efter deras komedogena egenskaper.

3. Den bekämpar infektioner.
Jojobaoljan har anti-inflammatoriska egenskaper och kan även användas för att bekämpa svamp.

4. Den tar bort ditt smink.
Många sminkborttagningsmedel använder kemikalier som kan irritera huden. Jojobaoljan är ett säkrare alternativ och den utgör ett bra och naturligt verktyg för att rensa huden från smuts, smink och bakterier.

5. Den är bra för håret.
Jojobaoljan är även en utmärkt återfuktare för torrt och skadat hår.  Applicera oljan igenom att ta några droppar i handen och sedan stryka in det i håret. Även hårbottnen kan dra nytta av oljan.

Vart kan jag köpa jojobaolja?
https://www.svenskhalsokost.se/produkter/jojobaolja
http://www.bodystore.com/jojobaolja-kallpressad-100-ml

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *